Händelsekalender

Förflutna händelser:

5.11.2010: Grifi ordnade Svenska Natten på partikansliet.

17.4.2011 De Gröna miste 5 av sina 15 riksdagsmandat i riksdagsvalet, delvis på grund av valmatematik (d´Hondts metod). Efter valet började nya medlemmar trilla in i partiet - och lilla Grifi har på 1½ månad ökat sitt medlemsantal med 127%!

 

11.-12.6.2011 höll Grifi sitt årsmöte under De Grönas partikongress i Kuopio. På partikongressen representerades Grifi av ordförande samt Mikael Storsjö. Mikael Storsjö talade på partikongressen;   Hbl fanns på plats och fotograferade. Storsjö och Kristian von Essen intervjuades också i Radio Vega. På årsmötet valdes den nya styrelsen.

2.7.2011: Raseborgs sommarteater besöktes där Trollkarlen från Oz sågs.

25.8.2011: Grifis sommarmöte på Sveaborg gav upphov till detta pressmeddelande:


Haavisto: värna om de bilaterala relationerna - Finland kunde ha aktivare utrikespolitik

De Grönas riksdagsledamot och presidentkandidat Pekka Haavisto anser att Finland kunde ha aktivare utrikespolitik också med länder utanför EU.

 - Jag har med beundran följt med hur Tyskland för dialog med Kina i till exempel klimatfrågor. Båda länderna drar stor nytta av att samarbeta inom cleantech, grön teknologi, sade Haavisto. Visst ska vi vara med och påverka inom EU, men vi måste också ha en egen utrikespolitik med egna initiativ. En avslappnad och pratglad Pekka Haavisto talade som inbjuden gäst under Grifis sommarmöte på Sveaborg den 25 augusti. Han berättade om sitt möte med Dalai Lama, om sina utlandsuppdrag i nordöstra Afrika och om det kommande presidentvalet.

 - Det är bra att (Paavo) Lipponen ställer upp, det ger spänning i debatten och fördjupar den. Jag har varit bekymrad över ytligheten i (Sauli) Niinistös utspel, det har varit snudd på populism i hans agerande. Grifi diskuterade också presidentens maktbefogenheter med Haavisto, som menade att den nuvarande modellen ger utrymme för både utrikespolitisk maktutövning och inrikespolitiskt värdeledarskap.
- Ingen kan ifrågasätta Haavistos kunnighet inom utrikespolitiken. Kombinationen av gediget kunnande och en varm utstrålning kommer att föra Haavisto långt. Han kommer att vara presidentvalets stora överraskare, sade Grifis ordförande Lena Sjöberg-Tuominen.

5.-6.11.2011: Partiets "veckoslutskryssning" på hotell Vantaa. Svenska Dagen- program ingår! Info via medlemmarnas e-postlista.

Torsdagen 25.10. klockan 18.00: Grifis författarkväll på Pressiklubi, Restaurang Pullman, Helsingfors järnvägsstation. Författaren Monika Fagerholm berättar om sin senaste roman Lola uppochner. Mat och dryck på egen bekostnad. Anmälan till lena.sjobergtuominen(at)gmail.com senast 23.10. Välkomna!